Az oldalon sütiket használunk!

Az oldal böngészésével hozzájárulsz a sütik használatához. További információ

Rendben
2016. október 26., szerda 09:21
Hajmosás szappannal?
Írta:

Bizony lehetséges! A Fabulaszappanokkal akár hajat is moshatsz! Sőt, ezzel egészségednek és a környezetnek is csak jót teszel!

 

hajmosas

Hogyan?

Vizezd be alaposan a hajad, majd szappanozd be. A szappant felhabosíthatod a kezedben, vagy közvetlenül a hajadon is. Jól masszírozd be egészen a hajtövekig, mintha csak folyékony sampont használnál!

Öblítsd ki alaposan a habot a hajadból! Ha gyorsabban zsírosodik a hajad, szappanozd be újra és öblítsd át ismét. Az öblítésnek nem kell tökéletesnek lennie, itt még egy kicsit úgy fogod érezni, hogy tapad a hajad. Erre nyújt megoldást a következő lépés, a lényeg:

Ahhoz, hogy minden szappanmaradékot kimoss a hajadból, öblítsd át citromos vagy (alma)ecetes vízzel is a hajad! Ehhez egy nagyobb 1-1,5 literes kancsóba, palackba tölts jó meleg vized és tegyél bele 2-3 kanál ecetet vagy citromlevet, és ezzel öblítsd át jó alaposan a hajad. Szép lassan öntsd a hajadra az öblítővizet, ügyelve arra, hogy a mindenhova jusson. Az ecetes/citromos öblítéshez használhatsz lavórt is, így fölé hajolva bele tudod lógatni a hajad. Ha az utóbbi módszert próbálod ki, különösen figyelj, hogy a hajtöveket is jól átöblítsd! Az öblítővízhez tehetsz néhány csepp természetes illóolajat is! (Nekem a geránium a kedvencem!)

Ezután tiszta vízzel öblíts át újra a hajad, hogy kimosd belőle az ecetet! Az ecet illata miatt ne aggódj, nem marad ecetszagú a hajad, az öblítéssel és szárítással el fog múlni!

Ha vizesen nehezebb lenne kifésülni a hajad, ne erőltesd, próbáld először megszárítani, és utána fésüld ki!

Mit várj tőle?

Ha eddig hagyományos hajápoló szereket használtál (főképpen, ha szilikon-tartalmúakat), a hajadnak kell majd egy kis idő (általában nagyjából 2-4 hét), hogy megszabaduljon a benne és rajta felhalmozódott mesterséges anyagoktól, méreganyagoktól és átálljon a természetes tisztításra. Azért ne ijedj meg, ez nem azt jelenti, hogy addig kezelhetetlen és csúnya lesz a hajad, de ne az első használattól várd a csodát! A lényeg, hogy ne add fel az első próbálkozás után! Ha már hozzászokott a hajad, és megszabadult a korábban beleépült méreganyagoktól, könnyebb, egészségesebb és fényesebb lesz, lassabban fog zsírosodni is. A natúr szappanok a bőröd többi részéhez hasonlóan a fejbőrödre is jótékony hatással lesznek, helyreállítják zsír- és vízháztartását, így ténylegesen egészségesebbé válik majd a hajad is!

Próbáld ki, és meglátod!

 

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Rólam

rolamimageGyöngyi vagyok. Szeretem a családomat, szeretek feleség és anyuka lenni, szeretem a szépet, szeretek szép és jó dolgokat alkotni, szeretem a fákat, az erdőt, a madarakat és az állatokat. Meg a csokit...

Hírlevél